jueves, 31 de julio de 2008

UN NOU BUSCADOR D'INTERNET: CUIL


Exempleats de Google han llançat als Estats Units Cuil, un nou buscador d'internet que, segons els experts, és una prometedora pàgina amb opcions de convertir-se en un seriós competidor del gegant de les recerques en la xarxa.

Creat per Anna Patterson, el seu marit i dos exenginyers de Google, Cuil --un nom d'origen irlandès que es pronuncia com la paraula anglesa cool-- és un motor de recerca que aprofundeix més en els continguts de les pàgines entre les quals rastreja.

El nou buscador, a més, presenta els resultats d'una forma més semblant a una revista, incloent fotos i allunyant-se de les típiques llistes de Google.

Els responsables d'aquesta nova eina consideren que Cuil rastreja en un índex de 120.000 milions de pàgines web, almenys tres vegades més gran que el de Google.

Els experts opinen que Cuil té moltes probabilitats de triomfar gràcies a l'experiència dels seus responsables, tot i que no es posen d'acord en si suposarà una amenaça per a Google o més aviat per a Microsoft, que té el tercer buscador més usat als EUA.

No hay comentarios: