miércoles, 16 de julio de 2008


En aquets entrada faré una presentació de la pàgina web XTEC eplicant què és, fent una petit seguiment de la seva evolució des de que va aparèixer i,també, descriure com és aquesta pàgina i, finalment, realitzaré una breu reflexió.

Què és XTEC?

La Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya és una xarxa telemàtica del Departament d'Educació al servei específic del sistema educatiu de Catalunya i té la finalitat de fer uns reculls de recursos didàctics.

Quina és la direcció?

http://www.xtec.cat/

Des de quan funciona?

Es va posar en funcionament l'any 1989, en el marc de les actuacions del Programa d'Informàtica Educativa, amb serveis de missatgeria electrònica, noticiari educatiu, accés a bases de dades i teledebats, operant amb estàndards videotex i full-duplex.

Des del 1995 és un servei d'Internet, àmpliament utilitzat pel professorat, els centres docents, els serveis educatius i altres estaments i organitzacions relacionats amb l'ensenyament. Inclou un servei de correu electrònic, informació oficial, recursos pedagògics... A més a més, allotja molts llocs web de professors i centres catalans.

Va ser una de les primeres adreces a registrar el domini .cat, al febrer del 2006.

Com és la pàgina XTEC ?

Dins d’aquesta pàgina tenim diferents apartats que són els següents:

Escola oberta: Trobem informació d’assignatures de primària i secundaria. Podem accedir a elles amb continguts i exercicis.

Formació permanent: Té la funció de difondre les activitats del Pla de Formació Permanent del Departament d'Educació, adreçades al professorat de tots els nivells i així facilitar la inscripció del professorat a les activitats.

Serveis educatius: Serveis que ofereixen la possibilitat de desenvolupar projectes de treball per a l'estudi i l'experimentació.

Webs de centres: Apareixen les pàgines webs de tots els centres educatius de Catalunya.

Estudis: Apareixen pàgines de suport per al desenvolupament del currículum, l’avaluació i l’organització dels centres.

Donar una volta al món: Aquesta pàgina en porta a webs d’associacions i entitats, recursos per a l’aula, serveis els centres.

Punt de trobada: Aquesta secció dóna a conèixer activitats de participació per al professorat i l'alumnat, experiències i projectes de cooperació. També incorpora experiències innovadores i materials específics procedents d'actuacions i projectes centrats en la difusió i la promoció de les tecnologies de la informació a l'educació.

L’atenció al usuari: Dona suport tècnic en tecnologies de la informació dels centres educatius i usuaris de XTEC.

Aquest són alguns dels apartats que trobem dins la pàgina de XTEC.

El Programa d'Informàtica Educativa (PIE) del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya dóna l'oportunitat a tots els docents de tenir un identificador i així tenir l'alta als serveis de la Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya (XTEC) dintre dels serveis d'Internet.

Es donen tres dades personals: Identificador, la contrasenya, l'adreça de correu o e-mail

Finalment, considero que és una pàgina web que pot ajudar i orientar al/la mestre/a en la seva tasca educativa, ja que ens permet està en constant renovació pedagògica com a recurs didàctic i, a més , ens serveix per expandir i compartir els nostres coneixements a través de les TIC per tal d’adaptar-nos als nous temps.

No hay comentarios: