sábado, 12 de julio de 2008

La UOC ofereix la possibilitat d'estudiar a través de l'iPhone

Avui veient el telenotícies a TV3 comentaven la nova tecnologia d'apple " iPhone" i m'ha cridat l'atenció. Després, llegint el periodico de Catalunya he pogut veure una interessant aplicació pel món de l'educació. Sembla ser que La Universitat Oberta de Catalunya (UOC) permetrà als seus alumnes estudiar a través de l'iPhone, el nou dispositiu d'Apple que conjuga telefonia, internet i reproductor multimèdia, de manera que serà "la primera universitat espanyola que ofereix aquests serveis", segons ha assegurat el director de Tecnologia Educativa de la UOC, Magí Almirall.

"Els estudiants ja poden consultar els seus materials didàctics, escoltar-los i llegir-los simultàniament" en dispositius com l'iPhone o els llibres electrònics. Després de fer una prova pilot durant el curs passat, els estudiants ja tindran disponibles 800 materials adaptats a l'iPhone.

Entre els materials disponibles destaca un sistema d'interpretació de textos que dicta materials mitjançant un sistema de veu real, que facilitarà l'estudi als discapacitats visuals.

Tot sembla ser que serà una gran revolució, però per altra banda he sentit que el seu preu de sortida oscil'la entre 500-600 euros. Crec que es una mica elevat i, per tant, encara no n'és d'asequible per a totes les butxaques. Tot i així, espero que d'aquí uns mesos hi hagi una oferta agradable perquè realment és una tecnologia molt tentadora i que pot donar a l'estudiant força versatilitat en el seu aprenentatge.

No hay comentarios: