viernes, 25 de julio de 2008

GOOGLE LLANÇA KNOL

Aquest matí mirant el diari " El periodico de Catalunya" he llegit que Google ha anunciat avui el llançament de Knol, un servei competidor de l'enciclopèdia a internet Viquipèdia on els usuaris podran escriure articles sobre diferents temes però, això sí, firmats.

Knol permetrà, a més, als autors quedar-se amb una part dels beneficis dels articles que es publiquin a la pàgina, cosa que Google espera que animi més internautes a participar.

El servei, limitat fins ara a un petit grup d'usuaris convidats, s'obre avui al públic en general amb diversos centenars d'articles sobre temes tan variats com el restrenyiment --publicat per un professor de la Universitat de San Francisco-- o la millor manera d'instal·lar una aigüera.

Google espera augmentar ben aviat aquest nombre i acostar-se a Viquipèdia, que va començar a funcionar fa set any i que avui compta amb més de sis milions d'articles en una dotzena d'idiomes.

La gran diferència amb Viquipèdia és que els altres usuaris no podran editar els articles, tot i que es permetrà que facin comentaris i crítiques, i també contribucions que l'autor podrà incorporar si ho desitja.

Per més informació:

http://googleblog.blogspot.com/2007/12/encouraging-people-to-contribute.html

No hay comentarios: