martes, 15 de julio de 2008

EDU 365

Avui realitzaré una presentació de la pàgina web " edu 365". Primer de tot, comentaré què és i per a que serveix, de manera que tinguem una lleugera idea d'allò que estem parlant. Després, explicaré allò que ens ofereix tant als alumnes com al professor, pares i mares. També, realitzaré una descripció de la pàgina per tal que sapigueu com està distribuida i pogueu buscar allò que més us interessi. I finalment, faig una reflexió i valoració de la pàgina web com a eina d'ensenyament-aprenentatge per l'educació.

Què és EDU365 ?

És un servei d’Internet que el Departament d' Educació, a través de la Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya, que es posa per a disposició de tots els professors, l’alumnat de Catalunya i les seves famílies.

Què ofereix a l’usuari?

1) Noves possibilitats per millorar la qualitat de l’educació. Amb la voluntat d’aprofitar aquestes oportunitats, ofereixen als estudiants un conjunt de serveis interactius i personalitzats, accessibles tant des de casa com des de l’escola que, alhora, contribueixen a potenciar la implicació dels pares i mares en el procés d’aprenentatge i en els estudis dels seus fills i filles.

2) Una orientació acadèmica i professional individualitzada a cada alumne i proporciona ajuts per superar els dubtes i les dificultats d’estudi o d’aprenentatge.

3) Un apartat on els alumnes poden crear el seu propi espai i compartir les seves aficions i creativitat.

4) Un mètode d’aprenentatge divertit i motivador a través del joc.

Què trobem i com està distribuïda la pàgina?

Al portal d’edu365.cat es diferencien cinc grans blocs situats al marge esquerra de la pàgina web:Alumnes, Mares i pares, Portals, Altres enllaços i Quiosc.

La part central inclou les darreres novetats que es poden trobar en tots els apartats.

La columna de la dreta inclou notícies d'interès.

El portal EDU 365 ens ofereix un conjunt de miniunitats didàctiques (MUD) que de forma interactiva amb aplicacions flash permeten treballar diferents aspectes del currículum de primària.

Les MUD estan també disponibles per a ESO

Reflexió:

Per acabar m'agradaria dir que aquesta és una web que recomano fermament tant pel seu contingut com per la seva qualitat educativa. Considero que a través d'ella es promou l'ús de les noves tecnologies en els infants i en les escoles. És una web pensada per a infants de totes les edats; per a educadors, ja que en ella s'hi poden trobar molts recursos; i per a mares i pares que volen estimular des de casa els aprenentatges que realitzi el seu infant tot aprofitant els recursos que ens ofereix la xarxa. L'únic aspecte negatiu d'aquesta web és que considero que no hi apareixen continguts per a una franja d'edat que queda oblidada, els més petits: els infants de 0 a 3, que crec que també poden iniciar-se en el coneixement de l'ordenador com a eina educativa.

Per a més informació: http://www.xtec.cat/formaciotic/edu365/

No hay comentarios: